torsdag 17 februari 2011

Biologiska mångfalden kap7

De sista två månaderna på skeppet har varit de intressantaste. Förutom början när man inte fattade någonting. Om en månad ska vi bli avsläppt på planeten Adam. Vi åttahundra som är kvar får sitta på möten,se filmer,lära oss jaga och odla.
Tydligen har dom byggt upp hus åt oss. Dom har odlat åkermark byggt upp små kvarnar mm.
Vi har ett stort spektra på kunskap inom gruppen. Till och med en clown. Som jag fattat var det svårt för dom att veta vilka som skulle med. Deras samhälle är inte uppbyggt på samma sätt.
Så vi är rätt så många som jobbat på tv , radio, idrottsstjärnor sen har vi naturmänniskor med som tur är. Själv har man ju jagat och fiskat hela livet, till självhushåll i och för sig.
Planeten har tydligen en otrolig biologisk mångfald. På filmerna ser det ut som jorden fast en helt orörd natur.

De kulinariska upplevelserna vi upplevt de senaste månaderna. Ja de går knappt ens att beskriva.
Vi får nya frukter ,djur och grönsaker att äta varje dag. Inget har ju utvecklats exakt som på jorden.
Citrusfrukterna är väl nästan likadan. Sprängfull med vitaminer. Många av oss har fått utslag,sår och feber eller andra reaktioner på maten. Vi har även märkt att förkylningarna försvunnit. Men magsjuka eller matförgiftningarna ökat. Helst av köttet som vi verkar ha svårt att vänja oss vid. Ingen förstår egentligen varför?
Däremot är ju fisken helt fantastisk. Det finns inget saltvatten på planeten. Endast sötvatten som är fantastiskt gott. Det är tydligen det vattnet vi druckit hela tiden. Fisken har en karaktär i köttet som är helt fantastisk. Man känner sig frisk helt enkelt.

Jag sitter de senaste dagarna och lär mig laga nät. Det visar sjökort,strömmar och vilka fiskar som finns runt staden. Vi ska lägga vanliga nät. Vi får inte tråla , men det ska inte behövas. Fiskstimmen är enorma. En fisk som ser ut som sillen är det huvudsakliga målet för oss.

6 kommentarer:

  1. Snyggt, gillar den friska fisken och utslagen.

    SvaraRadera
  2. Det verkar ganska idylliskt på Adam!

    SvaraRadera
  3. Planeten Adam vill jag till. Ditt flyt växer. Texterna bara växer på alla sätt. Historien med. Riktigt bra. Kanske fila vidare på hela historien och till sist skriva en bok!

    SvaraRadera
  4. Sill. Nej, Adam är nog inte ett ställe för mig. Kan man få veta lite mer om köttet???

    SvaraRadera