lördag 24 juli 2010

Svada

Ibland med puffarna känns det som om det bara blir svammel. Ett ordsvall av konstiga och meningslösa ord. Även när jag pratar blir det ibland bara snack. Helst i situationer när jag blir lite nervös.Där liknar dottern mig med sina tiriader. En mångordighet som är helt förbryllande
Tror däremot att hennes talförhet kommer gynna henne. Det kommer bli en stötesten i hennes liv och leverne.

fredag 23 juli 2010

slag

Jag skulle kunna berätta för dig.
Skulle kunna berätta allt.
I dag borde jag gjort det.

En tanke ett ord.
Meningar och en smekning.
Alla undrar förstås.
Till och med jag.

Jag skulle kunna ge dig allt.
Göra allt för dig.
Slår mig själv blodig förstås.

Bränner broar och skepp.
Hänger och tar mig ej upp.
En hal liten sten.
Brytna naglar, blodiga spår.
Vaknar skriker,slår.
Ännu en dag som ingen förstår.Ett slag i luften

I raseri
Finns slag i luften
Full
vaknar på blå madrass
luckan i dörren
öppnas
papper skrivs på


Ett drivandes
till vansinne

tisdag 20 juli 2010

Bokslut

Stenen flög i en vid båge ut i vattnet. Ringarna i vattnet spred ut sig. Den lilla stranden kändes oändlig. Liggandes i strandkanten tittade Lisa under lugg på Anton. En liten rodnad spreds på hennes mjukt rundande kinderna. Tankarna som snurrade i Lisas huvud var barnförbjudna. Ett inte helt omöjligt projekt utspelades innanför pannbenet.
Antons stenar flög längre och längre lite mer aggressivt lite trotsigt.

Antons tankar och planer var långt ifrån Lisas. I en hetsig och med en tonårskropps rörelse slog sig Anton ner brevid Lisa. Dom sommarbruna fingrarna spelade nervöst mot knäna.
Lisa kände igen fingrarnas rörelse och med ett nervöst pickande i hjärttrakten försvann rodnaden och tankarna.Med ett nervöst mummel började Antons harang.
"Lisa jag har träffat någon annan, vi har inte gjort något än. Men jag tror att jag vill det. Jag tänker på det hela tiden. Det känns inte rättvist mot dig. Jag är ledsen men jag måste gå nu. Tycker om dig." Anton avslutade med tårarna rinnande. En hastig puss på Lisas panna sen var Anton på cykeln.

Den kvällen spelades det många Cure låtar på övervåningen hos Lisa. Många ord och en dagbok som fylldes med krossade hjärtan. Lisa i telefon med Anna. En nervöst trampande mamma i köket en våning ner.

Hos Anton låg telefonen i en svettig handflata . En liten lapp liggandes vid telefon. Nio långa siffror och ett namn. Klas med stora bokstäver. En eon av siffror. Nu ett steg närmre.

måndag 19 juli 2010

Stå ut

I min vildaste fantasi existerar inte ensamheten.
Aldrig en stund utan dig.
I ett rum en tid.
I min i mitt liv.

Ensamheten själv eller två.
Själv står man ut.
En stund till.