lördag 1 maj 2010

En fridag hos lillafamiljen Lundell.

När vi vaknar på morgonen strålar vi. Jag och min lillafröken. Alltid kommer fötterna eller benen sökandes efter lite massage. Sen kommer natthistorierna drömmarna. Dom är alltid lika underhållande. Det är alltid en glad dröm. Imorse hade hon,jag och hennes kusin åkt skidor. Fast vi hade varit på stranden. Sen skrattade vi tillsammans. Det skulle ju vara livet det pappa. Att kunna åka skidor på stranden. Hennes tankar och ideer gör mig levande och stark. Både för min skull men såklart också för hennes skull.
Frukosten består av frukt alltid frukt. Det måste ju vara det godaste som finns. Vi brukar äta melon,äpple,kiwi och banan till frukost. Lite tecknat på tv medans pappa plockar lite. Springet i småbenen kommer igång så smått. Frågan kommer som ett brev på posten.
-vad ska vi göra idag då? Badhuset?
Det är ofta vi är och badar. Vi våran lillafamilj älskar det.I badet är hon givmild med kramar och kläng. Det roligaste hon vet är när vi puttar ner varann från madrassen. Man blir så glad i hjärtat av dom kluckande skratten. Hon kiknar och sprutar vatten. Badhuset avslutas som alltid med pannkakor och glass.
Promenaderna hem tar lång tid. Vi är skatt och sakletare.
En timme senare står vi i videobutiken. En film åt henne två till mig. Lite godis och en dricka.
-Vad ska vi äta idag pappa.
-Idag bakar vi pizza hjärtat.
-Jaaaa jag vill ha oliver
-det har vi

Kvällen avslutas som alltid med sagor och sång.
Kramen och pussen är det bästa.
-godnatt hjärtat.
Storsint av livet att ge mig dom här dagarna tack

torsdag 29 april 2010

skam

Skogspromenaden var en av tusen. Samma väg som alla andra gånger.
Här brukade vi sitta. Usch vill inte sitta där . Samtalen hade gått från glada till allvarsamma. En kram eller ett skratt och allvaret var borta. Till och med hunden var borta nu.
Kanske ska skaffa en ny hund. Hmm nä kan ju inte jaga för knät. Sen vill ju Anders att jag ska på hem. Hem! vafan, han skulle aldrig orka den här promenaden.Tjat tjat varenda eviga dag. Dom vill ha stugan bara.
Undra hur länge en hund lever tio år? Hur länge lever jag då? Tio år, jag kanske tio år? Eller en vecka det kan man ju aldrig veta.
Den där stenen ser skön ut. Kommer jag upp sen då. Äää man lever bara en gång.
-Aj knät aj aj.
-Ajaj aj vafan händer.
Aj ååå jag måste vrida benet.
-Hjälp!!
Varför har jag inte lyssnat?
Att man aldrig lär sig.
Nu skriker man efter hjälp.
-Hjälp hjälp
Fy fan vad skönt dom har det på hemmet nu.
Jaja ligga här är ju skönt det med.

onsdag 28 april 2010

bluff

Systemkassen var tung lika tung som förra helgen. Strandfesten hade redan hållit igång någon timme. Jag behövde nog inte spela allt för mycket. Vart sitter Jens någonstans då. En snabb blick över det tjugotalet ungdomar som satt utspridd i sanden. Ölburkar och spritflaskor låg redan i sanden. Där satt Jens , det mörka raka håret redan lite rufsigt. Dom hade säkert redan låtsasbråkat. Snabbt kilade jag fram och satt sig brevid Jens. Ryggdunkarna kom genast, lite för hårda som alltid. Språket var grovt och gliringarna bort mot tjejerna var hårda. Visa brösten, kom igen då Lisa kom och hångla. Stereon var redan på alldeles för högvolym.
Lite teateralistiskt hällde jag upp från min absolutflaska i plastmuggen. Kvällen till ära hade jag blandat hallonsaft.
Ett låtsas hostning vid första smakningen. Jens skrattade till.
- Vafan Ola kan du inte dricka sprit än, här ska du ha lite öl.
Det vanliga fuktandet av läpparna.
-tack
-ta hela burken du ser ut att behöva det.
Skitsnacket fortsatte allt grövre. Axelslagen, ryggdunkarna och låtsasbrottningen. Tjejerna satt och tjuvkikade, killarna tuppade upp sig.
Helt plötsligt drog Jens ner mig i sanden.Ståndet kom ögonblickligen. Jag lyckades rulla runt en stund utan att det märktes. Gav han ett tjuvnypp i den fasta rumpan.
-men va fan gööru, haha din djävla bögdjävul. Han nöp mig i arslet.
Jag skrattade till och nöp han en gång till.
Jens hoppade till och satt sig tyst ner. Lite fundersamt tittade han på mig.Sen vände hans sig om mot Lisa som hade satt sig brevid. Med ett snabbt fast tag om bröstet och tungan in i hennes mun så var han förlorad.
Gick och satt mig på min jacka. Tjuvkikande och smygdrickandet fortsatte. Alla vart fullare och fullare. Helt plötsligt satt jag själv på stranden tittandes ut mot månen.


tisdag 27 april 2010

bekräftelse

Statusraden idag är soddict. Min,din och många andras.
Social addiction är betydelsen.
Ändrar statusrad tio gånger per dag. Man blir glad för kommentarerna.
Man kommenterar andras statusar. Allt för att synas i den nya världen.Bekräftelsen kommer i att folk gillar och kommenterar.
Sen när man väl släpper datorn.Då är det sms,mms,msn och gud vet allt. Telefonerna piper och sjunger.

Det är inte längre dejter och fikan som är den första kontakten. Det är en chatt eller lite kommentarer. Sen kommer ett nattsms. Då rultar man bort och träffas.
Känns som om nattlistan är bekräftelsen.
Inga blommor och presenter. Inga verkliga iallafall. På födelsedagen dimper det in flera hundra grattisar på facebook och telefon. Men det är säkert tioår sedan sist det dök upp en blomma.

Soddict det är jag.

måndag 26 april 2010

Möblera

Flickan sitter mitt i rummet och snurrar runt på rumpan. Det nya rummet passar henne precis. Leendet är klassiskt nog från öra till öra. I fönstret står den nya lampan som hon fick välja själv. Rosa med blommor på. Allt går i rosa hennes älsklingsfärg.
Sängen är en vit utdragssäng med prinsesstavlor på änden. En ljusrosa sänghimmel i tunt tyg. För henne är sänghimmelen underbar. Den påminner henne om pappa.
Allting påminner om pappa. En liten tår i ögonvrån som torkas upp av den tunna högerhanden.
Snurrningen stannar upp lite långsamt hon tittar upp mot skrivbordet.
Skrivbordet är fullt av saker. Den lilla rosa datorn,pennor,block och kort.
Hela rummet andas trygghet. Kortet på bordet stirrar tillbaks på flickan. Mamma,pappa och flickans skratt förmedlas på bilden. En underbar dag i somras. Flickans femårs kalas.
Knacket på dörren är försiktig.
-kom in mormor
-hej älskling , vi måste åka nu. Vi får komma och hämta mer saker nästa vecka. Vill du ta med nått nu?
-Ja sänghimmeln och kortet på oss.
-Självklart.
Mormor klättrar mödosamt upp i sängen och hakar lös tyget.

söndag 25 april 2010

Det är vitt

Jag tycker inte om dig.
Du är en tråkig människa.
En tids tjuv
En ångest framkallare
Dina åsikter och tankar är tråkig
Bara känslan av dig är grå
Det är fantastiskt att du lurat mig
När du tar på mig så ryser jag
När du ser på mig hatar jag
Det är fantastiskt att du lurat mig