onsdag 28 april 2010

bluff

Systemkassen var tung lika tung som förra helgen. Strandfesten hade redan hållit igång någon timme. Jag behövde nog inte spela allt för mycket. Vart sitter Jens någonstans då. En snabb blick över det tjugotalet ungdomar som satt utspridd i sanden. Ölburkar och spritflaskor låg redan i sanden. Där satt Jens , det mörka raka håret redan lite rufsigt. Dom hade säkert redan låtsasbråkat. Snabbt kilade jag fram och satt sig brevid Jens. Ryggdunkarna kom genast, lite för hårda som alltid. Språket var grovt och gliringarna bort mot tjejerna var hårda. Visa brösten, kom igen då Lisa kom och hångla. Stereon var redan på alldeles för högvolym.
Lite teateralistiskt hällde jag upp från min absolutflaska i plastmuggen. Kvällen till ära hade jag blandat hallonsaft.
Ett låtsas hostning vid första smakningen. Jens skrattade till.
- Vafan Ola kan du inte dricka sprit än, här ska du ha lite öl.
Det vanliga fuktandet av läpparna.
-tack
-ta hela burken du ser ut att behöva det.
Skitsnacket fortsatte allt grövre. Axelslagen, ryggdunkarna och låtsasbrottningen. Tjejerna satt och tjuvkikade, killarna tuppade upp sig.
Helt plötsligt drog Jens ner mig i sanden.Ståndet kom ögonblickligen. Jag lyckades rulla runt en stund utan att det märktes. Gav han ett tjuvnypp i den fasta rumpan.
-men va fan gööru, haha din djävla bögdjävul. Han nöp mig i arslet.
Jag skrattade till och nöp han en gång till.
Jens hoppade till och satt sig tyst ner. Lite fundersamt tittade han på mig.Sen vände hans sig om mot Lisa som hade satt sig brevid. Med ett snabbt fast tag om bröstet och tungan in i hennes mun så var han förlorad.
Gick och satt mig på min jacka. Tjuvkikande och smygdrickandet fortsatte. Alla vart fullare och fullare. Helt plötsligt satt jag själv på stranden tittandes ut mot månen.


8 kommentarer:

 1. Usch, vilken sorglig historia! Stackars honom som inte kan gå ut med vem han är. Bra text!

  SvaraRadera
 2. Låter inte som någon rolig fest, bara osmakligt, för mig. Så då har du ju lyckats med din text, att beröra ;-). "Ett snabbt tag om bröstet och tungan..." - uhhh. Bra!

  SvaraRadera
 3. Mycket bra skrivet tyckte jag. Undrar om han var helnykterist eller var rädd att avslöja sig om han drack alkohol?

  SvaraRadera
 4. Jag måste bara säga... att du utvecklas! Den första posten jag hittade som du skrivit hade ett helt annat språk och en annan stämning. Idag när jag läste ditt inlägg på rasten tänkte jag att "Fasen det är ju alltid spännande att läsa här". Du lyckas få fram nya känslor, tankar och spännande idéer. Bra!

  SvaraRadera
 5. Stackars, stackars lilla grabb. Bra skrivet och snabbt tempo som drev en vidare

  SvaraRadera
 6. oj berörande. så tonårlikt och sorgligt-

  SvaraRadera
 7. Bra! Väl beskrivet, som en serie snabba bilder och så avslutningsvis den nyktre killen som sitter en bit bort från de andra och väntar på soluppgången så att han kan gå hem sen och ändå ha varit med.

  Tonårstiden var väl aldrig så enkel som man ser på den i efterhand kanske.

  SvaraRadera