lördag 3 april 2010

Köa

Helt plötsligt stack ljuset till i ögonen. Jag blinkar till och tårarna rinner . Försöker att kisa men ljuset är enormt starkt. Höjer högerarmen och lägger den för ögonen. Försöker stänga ut ljuset. Men det går inte, det strålar genom armen. Tankarna börjar snurra. Hur kan jag se igenom armen. Blundar ännu hårdare, trycker ihop ögonlocken. Ljuset blir starkare och starkare. Skriker ett hest och högt ljud som jag absolut inte känner igen. Hördes det nått överhuvudtaget.

Hej hörs det rakt framifrån. Ett vänligt och mjukt hej. Hej och välkommen var inte rädd.En varm och mjuk hand läggs på min. Nu ser jag helt plötsligt armen. Ljuset sjunker undan lite eftersom. En otroligt vacker kvinna står framför mig. Jag kipar efter andan. Frågorna haglar i huvudet.

-Hej igen börjar du vakna till?
-Ja hörs det, ett pipande ja.
-Du är snart född som vi kallar det. Du är först i kön. Inte många här idag. Den blir mindre och mindre för varje dag.
-Vadå?
-Det kommer färre och färre hit.
-Okeeej mumlar jag oförstående
Tittar mig runt. finns egentligen inget ett att se. Det är vit mjukt och fantastiskt vackert. Man verkar kunna se hur långt som helst. Åt alla håll. Ser rörelser och andra gråa vita figurer. Man får liksom ingen riktig kontroll över visionen.

- Du är i vita rummet. Ser du där borta där är evigheten.Jag vet att du har andra som väntar på dig. Men först ska du bli klar. Är du törstig?
- Ja nått så fantastiskt.
- Hon sträcker ut handen ,kristallglaset fylls till brädden av vatten. Vattnet verkar rinna rakt ut från luften.
Jag tar glaset, dricker djupa klunkar av det mest fantastiska vatten jag någonsin smakat på.Funderar på vad hon sa.
- Vilka väntar på mig?
- Kom
Reser mig ostadigt. Tar några försiktiga steg. Känner att jag inte väger nått. Men det kittlar till under fötterna och en svag bris känns mot huden.
-Titta där borta. Hon pekar mot en grind.
Jag kisar genom grinden. Den absolut vackraste och den mest fantastiska syn möter mig. Min älskade dotter. Jag börjar springa.Hon flyger upp i min famn och den kram jag har väntat på i 12 långa år tar sin början. Tårarna rinner efter mina kinder. Hon skrattar det mest fantastiska skratt. Hennes hår luktar exakt som förut. Kramen kommer att vara för evigt.Jag ser i hennes bottenlösa blå ögon.
- Kom pappa så ska jag visa dig himlen.

fredag 2 april 2010

trögflytande

Dina fingrar rörde mina. Du sa allt jag sagt. Du rör mig.
Jag säger. Sluta prata. Tycker riktigt riktigt mycke om dig .
Blir galen. Vill du det så?

Dina ord slog mig. Du ......... fuck. Du tar på mig.
Kommer inte , förstår inte .Förstår inte riktigt?

torsdag 1 april 2010

lura

Hur många gånger har man känt. Hur och varför är det så. Känns som om hjärtat tillhör hon. Hon den där speciella just då. Just då för stunden. Kanske bara just det där ögonblicket. Då är man så kär. Älskar är ett stort ord. Har nog tänkt och myntat det 1000ggr 10000tals ggr.
Hur många ggr menar man det. Men just då i det ögonblicket kanske man menar det. Dagen efter, minuten efter finns det inte kvar.

Dig älskar jag, kommer alltid att göra det. Men kommer aldrig att tillåta dig att ta över mitt liv igen. Du har trampat färdigt på mig. Slitit mig itu . Känner mig skitig och värdelös i din närhet. Men kroppen skriker efter mer. Hjärtat förstörs. 2 år, 2 djävla år av lurendrejeri. Vet ju att du älskar mig. Hur lurad kan man vara.
Längtar tills imorgon för älska kan vi.

onsdag 31 mars 2010

Magknip

-Va fan kolla Vdn är ju här också.
-Jaha vad har det med saken att göra.
-Vadå har det med saken att göra , är du dum i huvudet.
- du verkar vara dum i huvudet. Toktjatar om att allt ska läggas ner. Vi har ju gått plus i fan 100 år.
- Ja men vi gör ju inte det nu , ser ni inte det dom är ju här allihop. Fan vad det här är jobbigt, 20 år, 20 år säger jag. jag kan ju inget annat.
- Men ta det lugnt, kolla runt, ingen annan stressar ju sönder sig själv. Ta en kaffe.
- vill fan inte ha en kaffe, ta ditt kaffe du och stoppa upp det i det blå.-
-Äää du får stå själv och grotta ner dig. jag går bort till dom andra.
- Gör det så står jag och är i verkligheten. Gå bort och prata skoter ni.

10 minuter kvar av mitt förra liv. Eller har dom rätt, vi har ju tjänat pengar. Vi tjänar väl fortfarande pengar. Om än inte lika mycket som budgeten. Ja vi får väl se. Inte tror jag att dom samlar alla oss här för en fika. Hur ska man klara sig nu då. Djävla skilsmässa, dotter och läga. Ja jag vet inte. Orkar fan inte det här. Vad vad ska man göra. AAAA känns som om man inte får luft. är det bara jag som ser det här. kolla idioterna pratar grogg. Ja ni kommer nog aldrig få råd att dricka grogg igen. Eller kanske ni bara kommer dricka grogg. Snittåldern vad sa dom att den var 48. 48 hur många kommer få nya jobb? Ja hur många?Ja inte må..Haha dom ringer in .
Ringer in oss som några skolelever.
Kan man få försvinna nu.

Vi släntrar in och sätter oss. Lugnt och städat som får till slakten. Hur många är dom där uppe. Ett 10 tal. Håkan står där längst fram.Kolla Anna också. har hon grinat..? Ja det verkar som så. Hmm ja det ska väl jag göra också.

-Hej jag heter Håkan Andersson VD. Tack för att alla kunde komma hit på så kort varsel.
Vi tar väl tjuren under hornen på en gång. Som alla vet har vi gått minus ett år nu.

Mummel i lokalen, någon skrattar till.
- vi har representanter från styrelsen,facket och arbetsförmedlingen med oss idag.

Tystnaden är total, det har nog aldrig varit så tyst på oss industriarbetare.
- Ja tyvärr har styrelsen beslutat att det blir en total nedläggning. Varslet ligger på 985 medarbetare på LO gemensamt med tjänstesidan.
Vi stoppar fabriken med omedelbar verkan. Ett långt arbete börjar med rivning och försäljningen av maskinerna. Jag lämnar nu ordet till eran fackordförande.


tisdag 30 mars 2010

Måttfullhet

Köksfesterna är alltid roligast. Musiken på hög volym från vardagsrummet. Nya MGMT pumpar på. Vi sjunger med. På dom få fraser vi har lärt oss. Anders pratar på om sina saker. Slutade lyssna innan han började. Man ser munnen röra sig, röra och röra sig. Fantastiskt att vissa kan surra så och vara så ointressant.Helt plötsligt känner jag en hand bakifrån under tröjan. Naglarna river till. Hoppar till spiller lite vin på tröjan. Hon skrattar lite 15 årigt. Ler från öra till månen.
Tar lite snusförnuftigt trasan och gnuggar på fläcken. Hennes hand rör min och hon tar trasan. Gnuggar lite försiktigt, titttar på handen hennes. Rörelserna är hypnotiskt Finns mycket den handen ska få göra, inte bara torka tänker jag. Tittar upp möter hennes blick. Fastnar lite för länge. Mumlar ett tack och vänder mig halvt om halvt till Anders igen.

Ser i ögonvrån att hon besviket vänder sig om till sitt eget vinglas. Va fan gör jag varför vänder jag mig till Anders. Han står fortfarande där pratar och pratar.Helt plötsligt är det KISS på stereon också. Hela djävla skiten rinner mig ur händerna. Va fan ska jag göra. Tänk tänk. Hotshots slår det mig. Nästan skriker det rakt ut Hotshots. Alla i köket hoppar till. Vänder mig om och lite för högt och stressat frågar jag om hon vill ha Hotshots.
- Vad är det?
- va?
- Vad är Hotshots?
- Äummm en drink, en shot menar jag. Ska visa.

Tar fram flaskan.Den som stått typ 5 år i skafferiet. Glas och mått tas fram. Kladdet börjar, det shotas och skrattas . Känslan av att var oövervinnlig och hur snygg som helst infinner sig.Festen vänder i min favör igen.Fortare och fortare måttas det och kladdigare blir diskbänken. Händerna och golvet blir som lim.
Helt plötsligt är vi full, fullare ,fullast. Vi ler lite konstigt och surrar vidare. Klockan börjar bli taxi. Den där konstiga timmen, när man helt plötsligt har en person, som springer runt och frågar vilka som ska ner.
Full som man är fastnar man i ett hörn med Anders igen. Nu är det jag som surrar och är ointressant.
Lägenheten töms eftersom. Musiken fortsätter på oförminskad styrka. Vart tog hon vägen. Famlar ut i hallen. Vänder och stänger av stereon. Anders skriker från hallen.
- vi går ner kommer du?
- Kommer ska bara byta tröja.

Går in i sovrummet. Trycker in huvudet i garderoben. Fumlar och river ner halva tröjhögen.
Drar av mig tröjan och tar fram en ny.
- Du behöver inte sätta på dig någon ny tröja.
Hörs det från sängen. Ser skuggan av hennes huvud mot väggen. Fryser till och tankarna snurrar. På sängkanten ligger hennes trosor och BH. Känner mitt hjärta dunkar i bröstet. Värmen exploderar i mitt bröst. Het och nykter som aldrig förr. Börjar knäppa upp jeansen när telefonen ringer till. Svarar automatiskt.
- Kommer du , vi väntar. Är Jennie med dig, Sara frågar.
- Va? ja hon är här . Vi kommer lite senare.
Lägger på och slänger telefon på hennes kläder.