onsdag 14 juli 2010

lister

Esters ord om snickra. - Man bygger en massa grejer. Bygga vad man vill med hammare och spik och vad man vill.

---------------------------------------------------------------


"Hallå vart är du? älskling"
"Här inne men kom för fan inte hit in, jag är så djävla förbannad att snart mördar jag någon"

Oj tänker Caro vad har hänt nu då. Jag ställer bolagspåsen här. Hmm tråkigt jag som skulle ordna finmat och lite mys. Vad kan ha hänt idag då? Han skulle ju bara sätta upp lite lister. Jag packar in maten i kylen också. Fan att han ska vara på sådant pisshumör nu då. Jag som jobbat hela veckan. Åååå jag vill bara mysa mysa mysa.
"Älskling ska du ha en hof?"
"Ja fy satan att jag ska, två ska jag ha." hördes från Göran i vardagsrummet. Avslutandes med ett ironiskt asgarv. "Kom hit så ska du få se"
"Kommer ska bara öppna ölen" Undra sa flundra vad man ska få se nu rå?

Smygandes runt hörnet in i vardagsrummet möte Caro en syn som hon sent ska glömma. Mitt på vardagsrummet sitter Göran sjöblöt i svett. Slitna snickarbyxor som han fått av pappa sin. En gammal t-shirt,en panna som glänser och ett burrigt hår full i sågspån. Runt om han på golvet ligger en massa små stumpar av den dyra taklisten. Tre längre bitar och faktiskt en list som sitter upp och ner i taket efter kortväggen. Minnen i Görans ansikte går från att vara arg till att småle fram och tillbaks.
"Du hade rätt som vanligt! Undra när jag ska lära mig? Kolla tre timmar en list uppe. Den är då upp och ner i taket. Vilken fantastisk idiot man är. Duktig på revision är jag och kolla på mig. En semesterdag för att förstöra virke. Sen måste vi måla om taket också snubblade med listen."
En ögonblicks tystnad sen kunde inte Caro hålla sig nått mer. Hon utbrister i ett hjärtligt skratt samtidigt som hon sträcker över en Hof till Göran och förmedlar en blöt puss i Pannan.
"Sätt dig du bästa man så kollar vi på din list.

5 kommentarer:

 1. Som tur är har jag en händig karl och har inte tummen mitt i näven själv heller.

  Gillade texten massor och log åt uttrycket "Undrar sa flundran"
  Det har jag inte hört sedan jag flyttade hemifrån Hälsingland.

  SvaraRadera
 2. Lister, som man tror ska fixas så lätt - en riktig svensk klassiker! - hur många svenska självrenoverade hem har lister på plats egentligen? (Men tyvärr verkar det inte vara så mycket värme i verklighetens relationer som i din härliga text.)Otroligt kul!

  SvaraRadera
 3. Ärligt o trevligt;)
  Tillåt mig bara att fastställa: Kombon snedtak/snygga listskarvar är för en vanlig dödlig tyvärr en helt omöjlig kombination, som sagt var..

  SvaraRadera
 4. heheheh härligt att läsa din text och så sannt vissa av oss ska göra det som vi är bra på då blev det att jag inte ska spika list.

  SvaraRadera
 5. skönt att hon inte blev arg!

  SvaraRadera