torsdag 13 maj 2010

Vi tre

Dom tre vännerna hade blivit sex stycken nu. Middagarna var ändock desamma. Mat och vinkvällarna var ett fint återkommande inslag. Två sambos och min dotter var de nya inslagen. Min tur den här månaden, Italienskt tema .
Kall färsk sparris på rågbröd med egengjord aoili stod på bordet.
Ett gott portvin i glasen.Samtalen var som vanligt väldigt blandade. Till förrätten som vanligt vi killar som domderade, fotboll.... VM i antågande. Vem vinner, min egen åsikt där är Italien. Dottern smulade tyst i sig sparrisen. Hennes älsklings grönsak. Varför pratar vi killar mest till förrätten. I våran umgängeskrets är det så. Vill vi killar ta våran plats?
Förrätten avklarad Jonas och Maria drar sig ut på balkongen för att röka. Jag ut i köket för att göra i ordning varmrätten. jo och Mats leker med Ester. Memmory står på agendan dom ska åka på stryk. Ester leder med typ 20-0 över mig.

Pastarullarna är färdiggjorda. Färskpasta, soltorkade tomater,röktskinka, lite färskost och in i ugnen. Ett gott röttvin gör att samtalen blir lite djupare. Den snart i antågande förlossningen för Jo är ett kärt ämne. Tre månader kvar bara. Maten och vinet uppskattas, till och med ester äter upp.

Musiken börjar bli lite högre och samtalen lite mer uppspelt. Vi hjälps åt att duka undan. En till liten rökpaus. Ester busar med Jo, dom leker frysjagis. Efterrätten dukas fram, kanske inte typisk Italienskt. En enkel fruktsallad fast med hemgjord glass. Lite egengjord likör, åkerbärs likör recept från mamma. Samtalet kommer osökt in på hennes sjukdom. Vi är inte rädd för att prata om dom här djupa sakerna vi tre. Fast vi är sex, tjejerna passar in och ger sitt. fantastiskt bra. Alltid skönt med kvinnliga åsikter.
En tår på mina kinder och middagen är över.

Jo och Ester stannar hemma medans vi andra hoppar ner på stan. Jag letar min nya sambo. Fast mest surrar vi skit, dansar och har roligt.

6 kommentarer:

  1. Tack för inblicken i din vardag som jag tyckte var härligt luftigt skriven

    SvaraRadera
  2. Trevlig läsning och bra tips till kvällens matlagning.

    SvaraRadera
  3. Skrivpuffarna har blivit värsta matbloggen :D

    Bra stycke. Hade varit kul om du lagt in lite dialog också. Bara för att lära känna människorna mer.

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet och en intressant berättelse..Tack för kommentarerna;-)

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Goda vänner kan man inte få för många av, så det där med "alla goda ting är tre", är jag skeptisk till... Bra text

    SvaraRadera