lördag 8 maj 2010

Synth

Fjortonårsdagen var en fantastisk upplevelse. Mina kära föräldrar mer eller mindre förändrade mitt liv. Jag tror inte dom vet om det, kanske kan vara värt att berätta det.
På morgonen stod den där året var 1986. En CD spelare med en Depecehe Mode Platta lutande emot. Fem minuter senare hördes Black Celebration ur högtalarna. En synthare var född.
Varför mamma eller om det var pappa valde just den skivan vet jag inte. Kanske också tål att frågas.

Bara några månader senare gick jag i Stockholm För första gången med bara kompisar. Lyckan och euforin av att få se mina nya hjältar. Skivorna hade blivit ett antal nu. Genomlyssnade tills varenda ton satt i huden. Vi var svarta nu. Här i myllret stack vi inte ut. Den svarta synth massan gled fram mot fryshuset. Synthare glider ser trötta ut, försöker se deppad ut.Vet att alla i den gruppen var helt till sig. Kärleken till dom står mig ännu nära. Både den svarta massan och supergruppen Depeche. Ett antal spelningar senare har vi träffats. Hoppas vi träffas igen.

Men hemma stack vi alla ut. Jag var själv på min skola. Hårdrockarna var många till antalet. Men vi spelade fotboll tillsammans. Stryket slapp jag därför. Svarta kängor,jeans,skjortor och långrocken på. Liknade naturligt Martin Core, håret stod på ända. Nu är mitt och Martins hår likadant fortfarande. Lite tunnare men ändock står det. Kompisarna är i mångt och mycket desamma fortfarande. Musiken är lite bredare men ändå intressant. Aldrig radio Rix aldrig skval. P3 kan stå på, P3 dans är briljant. Festivaler och konserter kommer och går.

Kunde inte åka på Editors i onsdag. Ingen barnvakt sen gick fjällenresan med dottern före.
Vill se Johnossi,Presets,Tiga men helst av all MGMT. Fantastisk skiva 2010.
En synthare ett popsnöre kommer jag alltid vara.

1 kommentar:

  1. Ooooooh... "Genomlyssnade tills varenda ton satt i huden. Vi var svarta nu." Rysningar går längs med ryggen. Känner så inför vissa musiklyssningar fortfarande, som just nu med hedningarna på Spotify.

    (PS tack för den fina kommentaren häromdan)

    SvaraRadera