fredag 28 maj 2010

Form

Fråga till dottern- vad betyder ordet form?
-Vilka former det är. Triangel,fyrkant,cirkel och rektangel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FORM

Gevärskolven satt som klistrad mot axeln. Känsla av träet mot den nakna axeln var erotisk. Geväret var en fulländad förlängning av hans närvaro. Hade man stått fem meter ifrån mannen hade man inte sett honom. Naturligt smälte han in i buskaget. Förberedelserna hade pågått i månader. En liten rivning av busken vid en löprunda. En kort utgrävning en kolsvart sensommarnatt.

Dagen var ännu ung. Bara några kostymklädda män rörde sig runt på den stora uppsamlingsplatsen. En liten rörelse och i kikarsiktet kom en mans ansikte upp. En målmedveten man, blicken rörde sig runt och sökte. Några gånger tittade mannen åt hans håll. Blicken fastnade på kullen framför hans, ca tusen meter närmre scenen. På kullen stod några hyllningsflaggor och rörde sig sakta i vinden. Tiden gick fort, timmarna rullade på. I den stekande solen var vinden svag. Värmen dallrade från kullen och gjorde männen nästa osynlig.

Folket började strömma till. Han la sig tillrätta,drack lite vatten och åt upp de sista
vitaminpillren. Ljudet av musiken som startade störde han ej. En form av eufori kom över han.
Andningen och hjärtrytmen tillhörde en människa på gränsen till döden. Allt var för den här stunden. Flera års träning, många mil i skogen,timmar i gymmet. Varje kväll yoga och andningsövningar.

I kikarsiktet sprang folk omkring som om livet snabbspolades. Kvinnor,män och barn allt i en salig blandning. Ljudet for fram och väckte han från dvalan. Hjärtrytmen ökade marginellt.
Ett knäpp med högerhanden och geväret låstes fast i ställningen. Trycket mot axeln var optimalt. Skottet som skulle komma hade han gjort ca tre tusen gånger. Det fanns bara nu, chansen skulle aldrig komma tillbaks.

En bild flimrade förbi hans medvetande. Sin egen familj, stilla i höstregnet naken och kall.
Blomman hans lilla hand placerade vid sin syster. Flykten och rädsla i alla år.
Han skakade bort bilden i sitt inre. Ventilerade lungorna och öppnade ögonen. Öppnade hela sig tog in alla uttryck vind,värme och solljus. Skruvade inställningarna två klick vänster, tre klick upp. Han tittade in i kikarsiktet. Den äldre mannen mitt i kornet stod i bön. Tystnaden nästan kändes som ett lock. Mannen sträckte upp händerna i luften. Ljudet av applåderna och hurraropen stördes bara av två i snabbt följd skarpa knallar. I siktet sänkte mannen sina händer innan den första kulan exploderade i bröstet. Mannen lättade svagt från marken innan den andra kulan slog ner han till marken.

Flygresan över Atlanten var en fest. Smak av mat och vin. Ett stilla samtal med en kvinna i mörkt. En födelse efter en död.

5 kommentarer:

  1. Oj...den väckte mycket hos mig....känslor, tankar, frågor.....bra flyt i texten...varför får jag känslan av att Ester är mördarens dotter och att något hände henne som fick honom att vara i den sinnesstämning han var och på den plats han var....men varför? Missade jag något? Eller så lyckades du med det du ville....få mig att känna precis så här. :)

    SvaraRadera
  2. Jag läser flera gånger, måste erkänna att jag inte hinner med dig i dina tankar... Esther i början... sista strofen... är det där som Esther börjar? Kanske är det precis som Fröken J skriver, du lyckades ;), att få mig att känna så här... ;)

    Det är kul med alla dessa olika texter vi får förmånen att läsa hos varandra!

    SvaraRadera
  3. Hmmm ja förstår att det vart konstigt.Ester hade inte någonting med Historien att göra. Man lär sig saker hela tiden...:)

    SvaraRadera
  4. Haha :). Vet du, jag gick in hos dig igen nu, nästan som första grej, såhär på morgonkvisten, bara för jag tänkte, "måste begripa vad Esther har med saken att göra". *Pling* - så självklart var det ju =D

    SvaraRadera
  5. Jag har också förstått det nu!! :)

    SvaraRadera